Kalcij 400 DIRECT

Email
Za dnevnu nadopunu kalcija, vitamina C, cinka i vitamina D3, pomoć kod alergija. Kalcij 400 DIRECT u kombinaciji sa vitaminom C, cinkom, vitaminom D3 je dijetetski proizvod, dodatak prehrani namijenjen za prevenciju i ublažavanje alergija na sunce, hranu i polen. Koristi se kod prevencije osteoporoze i osteopenije kao i za poboljšanje stabilnosti kostiju.

Kalcij 400 DIRECT a 20 vrečica

Kalcij 400 DIRECT u kombinaciji sa vitaminom C, cinkom, vitaminom D3 je dijetetski proizvod, dodatak prehrani namijenjen za prevenciju i ublažavanje alergija na sunce, hranu i polen. Koristi se kod prevencije osteoporoze i osteopenije kao i za poboljšanje stabilnosti kostiju.

Osobine i namjena:
Kalcij je mineral o kojem se najviše govori. U odraslom ljudskom tijelo ima ga oko 1,2 kg  i njegov manjak može uzrokovati razne poremećaje u organizmu.
Kalcij se primjenjuje u liječenju i prevenciji alergije. Kalcij je jedan od elemenata koji pomaže u otklanjanju alergija. Osobito je koristan kod alergije na sunce (fotosenzitivnost), alergije na hranu i polen. Uz kalcij potrebno je uzimati i vitamin C. Kalcij djeluje tako da smanjuje razinu histamina koje tijelo proizvodi kao odgovor na alergiju. Histamin je odgovoran za oticanje, kihanje, suzenje očiju, začepljenost nosa i slične reakcije.
Kalcij također pridonosi razvoju i stabilnosti kostiju, koristi se za prevenciju osteporoze i osteopenije, za nadopunu liječenja osteoporoze. Primjenjuje se kod srčanih oboljenja, depresija, hipoglikemije, artritisa, bolova u mišićima i zglobovima, kod čestih napada panike, predmenstrualnog sindroma i predeklampsije u trudnoći. Cink također doprinosi smanjenom lučenju histamina čime pomaže u sprječavanju nastanka alergija i doprinosi njihovom otklanjanju. Vitamin D3 potpomaže apsorpciju kalcija iz crijeva.

Sastojci u

100 g

1 vrećica

RDA*

Kalcij

16 g

400 mg

50 %

Vitamin C

1,6 g

40 mg

50 %

Cink 

0,2 g

5 mg

50 %

Vitamin D3

100 µg

2,5 µg

50 %

*RDA – preporučena dnevna doza

Sastojci: Dekstroza, kalcijev karbonat, limunska kiselina, L-askorbinska kiselina, cinkov glukonat, aroma narandže, magnezijev stearat, sladila: aspartam i acesulfam, holekalciferol.

Način primjene:
Dva puta dnevno sadržaj vrećice sipati direktno na jezik. Granulat iz vrećice se veoma brzo otopi na jeziku, stoga nije potrebno dodavati tečnost.

Napomene:
Čuvati izvan dohvata male djece!
Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti!
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Način čuvanja:
Čuvati na temperaturi do 25 °C.

Pakovanje:
20 vrećica x 2,5 g (50 g)

Proizvođač:
Pharmamed d.o.o. Travnik
Dolac na Lašvi bb
Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 (0)30 515 005
www.pharmamed.ba

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top