Aloja gel

Email
Za njegu nadražene, suhe i ispucale kože, za njegu kože sklone čestim infekcijama.

Aloja gel a 100ml

 

Osobine i namjena
Aloja gel iz linije HERBIfit kozmetike sa posebnom namjenom, je bezbojni gel namjenjen za njegu i oporavak nadražene, suhe i ispucale kože, te kože sklone čestim infekcijama. Zbog svojih pažljivo odabranih sastojaka gel ima blagi hidratizirajući efekat na kožu.
Aloja gel je bezbojni mucilaginozni gel koji se dobija iz parenhimatoznih ćelija svježih listova Aloje. Djeluje direktno na rarastanje rana jer simulira aktivnost makrofaga i fibroblasta u krvi. Mnoge in vitro i in vivo studije su dokazale antiinflamatornu aktivnost Aloje gela koji djeliuje na povišenu aktivnost bradikinaze i tromboksana B2 te inhibiciju prostaglandina F2. Aloja gel se pokazao efektnim sredstvom za liječenje opekotina i čireva izazvanih radijacijom.

Doziranje i način primjene
Aloja gel se nanosi nekoliko puta dnevno u tankom sloju na osjetljive dijelove kože. Aloja gel je bezbojni mucilaginozni gel koji se dobija iz parenhimatoznih ćelija svježih listova Aloje. Djeluje direktno na rarastanje rana jer simulira aktivnost makrofaga i fibroblasta u krvi. Mnoge in vitro i in vivo studije su dokazale antiinflamatornu aktivnost Aloje gela koji djeliuje na povišenu aktivnost bradikinaze i tromboksana B2 te inhibiciju prostaglandina F2. Aloja gel se pokazao efektnim sredstvom za liječenje opekotina i čireva izazvanih radijacijom.

Sastav
Aloja gel sadrži ekstrakt svježih listova Aloje, makrogolglicerol hidroksistearat, ekstrakt hamamelisa, karbomer, natrijev hidroksid, alantoin, imidazoil–dinil urea i miris.

Pakovanje
Lončić a 100 ml

Posebna upozorenja
Ne smije se gutati! Proizvod čuvati izvan domašaja djece!

Čuvanje
Čuvati pri temperaturi do 25 ºC. Nakon svake upotrebe, lončić sa ostatkom proizvoda zatvoriti.

Proizvođač:
Pharmamed d.o.o. Travnik
Dolac na Lasvi bb
Bosnia and Herzegovina
Tel:+387 (0)30 515 005
www.pharmamed.ba

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top