Kamilica filter čaj

Email
Cvijet kamilice (Chamomillae flos) djeluje protiv upala, protiv grčeva i bolova u trbuhu, blago spazmolitski i blago umirujuće, a koristi se i za različite obloge. Zbog ugodne arome se koristi i kao osvežavajući napitak.

Kamilica filter čaj  20 x 1 g

Sastav
Kamilica, cvijet (Matricariae flos), pulvis

Namjena
Cvijet kamilice (Chamomillae flos) djeluje protiv upala, protiv  grčeva i bolova u trbuhu, blago spazmolitski i blago  umirujuće, a koristi se i za različite obloge. Zbog ugodne arome se koristi i kao osvežavajući napitak.

Djelovanje
Nosioc ljekovitosti kamilice je njezino eteričnoo ulje, i glavni sastojak azulen. Smole, gorke materije, tanini, gume i neka druga jedinjenja koja se nalaze u cvijetu kamilice dopunjuju djelovanje njenziog eteričnog ulja, zbog čega cvijet ima kompleksno delovanje. Azulen je ugljovodonik koji ne postoji kao takav u biljci, nego se javlja i prelazi s vodenom parom prilikom destilacije. U raznim preparatima kamilice, koji se nalaze u svijetu, azulen se vrlo brzo gubi. Zato je najbolji preparat jak čaj spravljen kad zatreba.

Priprema
Filter većicu prelijte s 2 dl ključale vode i poklopite. Nakon 5 -10 minuta izvadite filter vrećicu i uživajte u prirodnom okusu. Zasladite po želji. Čuvati na suhom mjestu.

Proizvođač
PHARMAMED d.o.o.  Dolac na Lašvi, bb 72270 Travnik Bosna i Hercegovina

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top