Magnezij 375 DIRECT

Email
Za dnevnu nadopunu magnezija

Dietetski proizvod, dodatak prehrani sa magnezijem

Magnezij 375 DIRECT je dijetetski proizvod, dodatak prehrani koji je namijenjen za dnevnu nadopunu magnezijem. Magnezij je vrlo važan mineral za ljudski organizam, jer je potreban srcu, nervima i mišićima. Važan je aktivator brojnih enzima i pokretač metaboličkih reakcija u organizmu. Magnezij ima važnu ulogu u normalnom funkcionisanju muskulature organizma, važan je za pravilan razvoj kostiju i zuba, te doprinosi boljoj funkciji nervnog sistema. S obzirom da tijelo ne može proizvesti magnezij, potrebno je unositi magnezij ishranom. Zbog neuravnotežene ishrane, stresa, fizičkog napora postoji potreba za dodatnim unošenjem magnezija u vidu dodatka prehrani. Preporučena dnevna doza je 375 mg, što odgovara 1 vrećici Magnezij 375 DIRECT-a.

Sastav

Sastojci u

100 g

1 vrećica

RDA*

Magnezij

15 g

375 mg

100 %

Magnezij citrat

Magnezij 375 DIRECT sadrži 375 mg magnezija u jednoj vrećici što odgovara preporučenoj dnevnoj dozi. Magnezij 375 DIRECT sadrži magnezijev citrat i magnezijev oksid. Magnezij citrat je organskog porijekla, ima dobru bioraspoloživot i veoma se brzo apsorbira. Zahvaljujući ovoj kombinaciji magnezij iz ovog proizvoda se veoma brzo apsorbuje u krv i time doprinosi brzom opuštanju mišića i napetosti i brzu nadopunu organizma magnezijem.

Magnezij 375 DIRECT je poželjno koristiti u slijedećim stanjima: kod napetosti i izloženosti svakodnevnom stresu, kod fizičkih aktivnosti i napora, kod umora i iscrpljenosti, kod grčeva u mišićima, svakodnevno za normalno funkcionisanje srčanog mišića, svakodnevno radi normalnog metabolizma i stvaranja energije, svakodnevno radi razvoja i održavanja normalnih kostiju i zuba, svakodnevno radi ravnoteže elektrolita     

Magnezij je potreban u svim fazama života: adolescentima, odraslim i starijim ljudima. Poželjna je nadopuna magnezija trudnicama i dojiljama da bi se  obezbijedila dovoljna količina magnezija i majci i djetetu.

Uputa za upotrebu

Jedanput dnevno sadržaj vrećice sipati direktno na jezik. Granulat iz vrećice se veoma brzo otopi na jeziku, stoga nije potrebno dodavat tečnost.

Posebna upozorenja

Proizvod ne trebaju uzimati osobe osjetljive na komponente proizvoda.

Pakovanje

Jedna kutija Magnezij 375 DIRECT-a sadrži 20 vrećica.

Način čuvanja

Čuvati na temperaturi do 25 ºC. Čuvati od dohvata male djece.

Proizvođač

Pharmamed d.o.o. Dolac na Lašvi, Travnik, Bosna i Hercegovina.

Kontakt: +387 30 515 005

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top