Biovit C 500 tablete

Email
Vitamin C igra važnu ulogu u zaštiti organizma jer ima izuzetno jaka antioksidativna svojstva, a također pospješuje apsorpciju željeza u tankom crijevu. Vitamin C ili askorbinska kiselina je biološki važna supstanca koju ljudski organizam ne može sam proizvesti, te se u organizam mora unositi hranom koja sadrži vitamin C. U organizmu učestvuje u važnim biohemijskim procesima kao što su sinteza kolagena, pretvorba dopamina u adrenalin, kao i u procesu sinteze serotonina. Vitamin C igra važnu ulogu u zaštiti organizma jer ima izuzetno jaka antioksidativna svojstva, a također pospješuje apsorpciju željeza u tankom crijevu. Askorbinska kiselina utječe na metabolizam ugljikohidrata, steroida i nekih aminokiselina. Povećana potreba za vitaminom C javlja se u stanjima poput bolesti, poslije terapije nekim lijekovima, nakon hirurških zahvata, kada je organizam pod stresom i kada dođe do slabljenja funkcije imunog sistema.

Biovit C 500 tablete a 40

Dietetski proizvod, dodatak prehrani sa vitaminom C

Biovit C 500 je dietetski proizvod dodatak prehrani sa namjenom za dnevnu nadopunu vitamina C u organizmu.

Sastav
Jedna tableta Biovit C 500 sadrži:

Vitamin C 500 mg
Ekstrakt šipurka 20 mg

Pomoćne komponente su mikrokristalična celuloza, želatin, magnezijum stearat, polimeri za oblaganje (K–COAR MB, AF–COAT F) s bojama: crvena E123, žuta E102 i bijela E171.

Vitamin C
Vitamin C ili askorbinska kiselina je biološki važna supstanca koju ljudski organizam ne može sam proizvesti, te se u organizam mora unositi hranom koja sadrži vitamin C. U organizmu učestvuje u važnim biohemijskim procesima kao što su sinteza kolagena, pretvorba dopamina u adrenalin, kao i u procesu sinteze serotonina. Vitamin C igra važnu ulogu u zaštiti organizma jer ima izuzetno jaka antioksidativna svojstva, a također pospješuje apsorpciju željeza u tankom crijevu. Askorbinska kiselina utječe na metabolizam ugljikohidrata, steroida i nekih aminokiselina. Povećana potreba za vitaminom C javlja se u stanjima poput bolesti, poslije terapije nekim lijekovima, nakon hirurških zahvata, kada je organizam pod stresom i kada dođe do slabljenja funkcije imunog sistema.

Uputa za upotrebu
Biovit C 500 tablete uzimati jednom dnevno po jednu tabletu uz jelo.

Posebna upozorenja
Biovit C 500 tablete ne bi trebale uzimati osobe koje su alergične na bilo koju komponentu proizvoda. Vitamin C može uzrokovati povećanu apsorpciju željeza. Oprez je potreban kod pacijenata sa oštećenom funkcijom bubrega i pacijenata koji primaju terapiju antikoagulansima. Trudnicama i dojiljama dnevnu dozu određuje ljekar! Proizvod čuvati van dohvata i pogleda djece.

Pakovanje
Jedna kutija Biovit C 500 sadrži 40 tableta.

Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25 ºC.

Proizvođač
Pharmamed d.o.o. Dolac na Lašvi, Travnik, Bosna i Hercegovina.
Odobrilo Ministarstvo zdravstva F BiH.
Riješenje broj: 05–37–5997/09 od 08.10.2009.
Kontakt: +387 30 515 005

 

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top