Immunobalance kapsule

Email
Immunobalance kapsule predstavljaju prirodni dodatak prehrani s jedinstvenom kombinacijom prirodnih supstanci koji pomažu očuvanju zdravlja i normalne funkcije imunološkog sistema.
Immunobalance kapsule se preporučuju svim osobama za poboljšanje imuniteta i očuvanje zdravlja. Mogu se koristiti i preventivno, naročito u sezoni gripe i prehlade.

IMMUNOBALANCE kapsule a 60

Pakovanje: Bočica sadrži 60 kapsula

Dijetetski proizvod dodatak prehrani sa kolostrumom, betaglukanom i selenom

Immunobalance kapsule predstavljaju prirodni dodatak prehrani s jedinstvenom kombinacijom prirodnih supstanci koji pomažu očuvanju zdravlja i normalne funkcije imunološkog sistema.Immunobalance kapsule se preporučuju svim osobama za poboljšanje imuniteta i očuvanje zdravlja. Mogu se koristiti i preventivno, naročito u sezoni gripe i prehlade.

Sastav

Sastojci u 1 kapsula RDA*
Kolostrum goveđi IgG 40 350 mg -
Betaglukan 1,3/1,6 20 mg -
Selen (iz natrijevog selenita) 15 µg 27,3 %

Pomoćne komponente: magnezijev stearat, silicijev oksid. Sastojci kapsule: goveđi želatin, titanijev oksid

Kolostrum
Kolostrum predstavlja prvo mlijeko majki sisara koje nastaje 24 do 48 sati nakon poroda. Sadrži veliki broj supstanci bitnih za rast, razvoj i očuvanje imuniteta organizma. Neke od njih su imunoglobulini, faktori rasta, proteini, vitamini i minerali. Kolostrum se preporučuje uzimati kao prevencija kod gripe, prehlade i virusnih bolesti, za podizanje imuniteta. Također se koristi za vrijeme bolesti, oporavka nakon bolesti i dugotrajne upotrebe antibiotika. Preporučuje se sportašima, fizičkim radnicima i osobama koje pate od dijareje. Kolostrum proizvode mogu uživati i djeca i odrasli.

Betaglukan
Betaglukani su polisaharidi koji se sastoje od velikog broja molekula D-glukoze a nalaze se u ćelijskom zidu nekih bakterija i gljivica. Spadaju u imunomodulatore koji mogu povećati efikasnost imunog sistema nekoliko puta. Pomažu ćelijama imunog sistema da brže prepoznaju i unište patogene mikroorganizme kojima smo izloženi svaki dan. Betaglukani potiču i stvaranje novih ćelija uslijed čega doprinose dotoku većeg broja ćelija imunog sistema u krvotok i do ciljnih organa.

Selen
Selen je mineral koji pomaže u održavanju normalne funkcije imunološkog sistema kao i štitnjače, a pomaže i u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Doziranje i administracija
Uzimati 1 do 3 kapsule dnevno s vodom ili voćnim sokom.
Ne piti sa toplim napitcima.

Posebna upozorenja
Proizvod ne trebaju upotrebljavati osobe koje su osjetljive na sastojke proizvoda. U slučaju preosjetljivosti na bilo koji sastojak ili pojave alergijskih reakcija prekinuti primjenu.

Pakovanje
60 kapsula

Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25 ºC. Čuvati od dohvata male djece.

Proizvođač
Pharmamed d.o.o. Dolac na Lašvi, Travnik, Bosna i Hercegovina.
Kontakt: +387 30 515 005.
www.pharmamed.ba

 

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top