Lozenge Islandica

Email
Lozenge Islandica su dijetetski preparat, dodatak prehrani, a služe za oblaganje sluzokože grla i usta. Lozenge Islandica sadrže komponente koje imaju korisno i učinkovito djelovanje na sluzokožu usta i ždrijela.

Lozenge Islandica a 24

Dietetski proizvod, dodatak prehrani sa kestraktom islandskog lišaja

Lozenge Islandica su dijetetski preparat, dodatak prehrani, a služe za oblaganje sluzokože grla i usta. Lozenge Islandica sadrže komponente koje imaju korisno i učinkovito djelovanje na sluzokožu usta i ždrijela.

Sastav

Jedna pastila Lozenge Islandica sadrži:

Ekstrakt Islandskog lišaja 
(Lichen islandica extractum)

0,9 g
Med 1,6 g
Ekstrakt 20 biljaka 0,4 g
Vitamin C 240 mg (300% RDA*)

*RDA – Preporučeni dnevni unos (prema direktivi 2008/100/EC)
Ekstrakt 20 biljaka se odnosi na slijedeće: korijen sladića, list bokvice, nane, kupine, eukaliptusa i žalfije, cvijet kamilice, zove, kičice, lipe, nevena, jagorčevine i divizme, nadzemni dijelovi plućnjaka, zeca, majčine dušice, islandskog lišaja, plodovi komorača i anisa.
Pomoćne komponente su: šećer, glukozni sirup, mentol, aroma meda, aroma anisa i ulje eukaliptusa.

Cetraria islandica L.
Cetraria islandica L. (porodica Parmeliaceae) se od davnina koristi za liječenje kašlja. U modernoj fitoterapiji se cijeni zbog svog snažnog djelovanja na sluznicu grla i bronhijalnog stabla u liječenju suhog kašlja i upale sluznice grla. Islandski lišaj ima blagotvoran i gorak tonik efekat na sluznice disajnih puteva. Djeluje kao antiemetik i antitusik. Islandski lišaj pomaže u liječenju hroničnih plućnih bolesti pa čak i probavne smetnje poput sindroma iritabilnog crijeva, trovanja hranom, čireva i dizenterije. Njemačka Komisija E odobrila je islandski lišaj za liječenje kašlja, bronhitisa, upale usta i grla, dispepsije i gubitka apetita.

Uputa za upotrebu
1 do 2 pastile Lozenge Islandica otopiti u ustima nekoliko puta na dan. Dobro se podnose i mogu se koristiti duži vremenski period.

Posebna upozorenja
Lozenge Islandica pastile ne bi trebale uzimati osobe koje su alergične na bilo koju komponentu proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Proizvod čuvati van dohvata i pogleda djece. Dodatak prehrani ne može nadomjestiti ili zamjeniti uravnoteženu prehranu. Nema podataka o lošem utjecaju Lozenge Islandica pastila u trudnoći i dojenju.

Pakovanje
Jedno pakovanje sadrži 24 Lozenge Islandica pastile.

Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25 ºC.

Proizvođač
Pharmamed d.o.o. Dolac na Lašvi, Travnik, Bosna i Hercegovina.
Odobrilo Ministarstvo zdravstva F BiH.
Riješenje broj: 03–37–54/10 od 06.01.2010.
Kontakt: +387 30 515 005

 

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top