Pharmagyn vagitorije

Email
Kod HPV, gljivičnih i bakterijskih infekcija

 

HERBIFIT PHARMAGYN vagitorije

medicinsko sredstvo klase I

za jednokratnu upotrebu

Sastav:

Jedna vagitorija sadrži: 43,2 mg eteričnog ulja ravensare (Cinnamomum camphora ct. cineol), 51,3 mg eteričnog ulja čajevca (Melaleuca alternifolia), 43,2 mg eteričnog ulja niaulija (Melaleuca quinqenervia ct. cineol), 16,2 mg eteričnog ulja eukaliptusa (Eucalyptus polibractea ct. kripton), 345,6 mg tamanu ulja (Calophyllum inophyllum) i pomoćne supstance: witepsol E75 i tokoferil acetat.

Osobine i namjena:

Eterična ulja koja su sastavni dio ovog proizvoda, su poznatog kemijskog sastava i isključivo se preporučuju kao pomoć kod infekcija uzrokovanih humanim papiloma virusom (HPV-om) i kod vaginalne kandidijaze uzrokovane sa gljivicom Candida albicans.

Eterično ulje ravensare dobiva se destilacijom listova kamforovca (Cinnamonum camphora (L.) J Presl) vodenom parom. Ravensara je jedno od najpotentnijih i najsigurnijih eteričnih ulja.

Melaleuca alternifolia ili čajevac dugo je vremena poznat među australskim Aboridžanima, koji su listove čajevca koristili za liječenje rana i infekcija. Eterično ulje čajevca može pomoći kod vaginitisa uzrokovanog gljivicom Candida albicans.

Tamanu ili Calophyllum inophyllum samoniklo raste u Polineziji i jugoistočnoj Aziji. Iz nje se dobiva zeleno, mutno ulje s bjelkastim talogom koji dominantno sadrži oleinsku (do 35 %) i linolnu kiselinu (do 4 %). Tamanu ulje je pomaže u tretmanu svih upalnih bolesti kože, a posebno kod infekcija uzrokovanih humanim papiloma virusom (HPV-om).

Zbog specifičnog sastava, PHARMAGYN vagitorije pomažu kod upalnih procesa uzrokovanih bakterijama, virusima ili gljivicama. Pharmagyn vagitorije prvenstveno se preporučuju kao pomoć kod infekcija uzrokovanih humanim papiloma virusom (HPV-om), kao i kod vaginalne kandidijaze uzrokovane sa gljivicom Candida albicans.

Način upotrebe:

PHARMAGYN vagitorije se apliciraju vaginalno, jednom dnevno i to uveče prije spavanja. Primjena započinje nakon menstruacije i traje 20 dana. Preporučuje se da se nakon svake menstruacije ponovi, i tako u kontinuitetu tri mjeseca.

Posebna upozorenja:

PHARMAGYN vagitorije ne smiju koristiti osobe osjetljive na komponente proizvoda!

Proizvod ne smiju koristiti trudnice!

S obzirom da proizvod sadrži prirodne sastojke, moguća je promjena intenziteta boje koja ne utiče na kvalitet proizvoda.

Proizvod čuvati izvan dohvata djece.

Pakovanje:

Kutija sa 5 i 10 vagitorija.

Način čuvanja:

Čuvati na temperaturi do 25° C.

Broj serije i rok upotrebe:

Otisnuti na pakovanju.

Proizvođač:

Pharmamed d.o.o. Travnik,

Dolac na Lašvi bb,

Bosna i Hercegovina

Tel.:+387 (0)30 515 005

www.pharmamed.ba

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top