Glukozamin sulfat 500 kapsule

Email
Za bolju pokretljivost zglobova. Glukozaminsulfat 500 kapsule su dijetetski proizvod, dodatak prehrani, koji sadrži prirodni glukozamin iz školjki i rakova čij imunosom se potpomaže regeneracija hrskavice i doprinosi boljoj pokretljivosti zglobova.

GLUKOZAMIN SULFAT 500 kapsule a 30

Dietetski proizvod, dodatak prehrani sa glukozamin sulfatom

Glukozaminsulfat 500 kapsule su dijetetski proizvod, dodatak prehrani, koji sadrži prirodni glukozamin iz školjki i rakova čij imunosom se potpomaže regeneracija hrskavice i doprinosi boljoj pokretljivosti zglobova. Funkcija zglobnih struktura našeg tijela ovisi o stanju hrskavica, tetiva, ligamenata te zglobne tekućine.

Sastav

Jedna Glukozamin sulfat 500 kapsula sadrži:

Glukozamin sulfat 500 mg

 

Glukozamin sulfat
U normalnim okolnostima hrskavica zgloba neprestano se troši ali i obnavlja. Ukoliko u ovom procesu dođe do neravnoteže, tj ako je obnavljanje hrskavice sporije od njezinog trošenja, nastaje artroza, (propadanje hrskavice). Bolest se pojavljuje najčešće nakon četrdesete godine života, a može zahvatiti bilo koji zglob. Glukozamin sulfat je prirodno sredstvo koje potiče regeneraciju hrskavice. U našem tijelu on se stvara iz glukoze i amino kiseline glutamina. Kada se s godinama mogućnost stvaranja glukozamina smanji, potreban je njegov dodatni unos kako bi se potpomogla regeneracija hrskavice.
Istraživanja su pokazala da dugotrajna primjena glukozamin sulfata može usporiti propadanje hrskavice kod osoba sa osteoartritisom. Neki istraživači se nadaju da glukozamin sulfat može usporiti pogoršanje osteoartritisa. Postoje dokazi da se primjenom glukozamin sulfata smanjuje potreba za ugradnjom umjetne hrskavice (zamjena koljena).
Neka istraživanja pokazuju  da je „sulfatni dio“ glukozamina jako bitan. Sulfat je neophodan za stvaranje hrskavice. Ovo je jedan od razloga što istraživači vjeruju da glukozamin sulfat ima bolje djelovanje nego druge forme glukozamina (glukozamin hidrohlorid ili N-acetil glukozamin).

Uputa za upotrebu
Glukozamin sulfat 500 kapsule uzimati 3 putanadanpo 1 kapsulu uz jelo.

Posebna upozorenja
Proizvod ne bi trebale upotrebljavati osobe koje su osjetljive na bilo koju od komponenti proizvoda. Dijabetičari se trebaju konsultovati sa ljekarom prije upotrebe Glukozamin sulfat 500 kapsula. Proizvod čuvati van dohvata i pogleda djece.

Pakovanje
Jedna kutija Glukozamin sulfat 500 sadrži 30 kapsula.

Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25 ºC.

Proizvođač
Pharmamed d.o.o. Dolac na Lašvi, Travnik, Bosna i Hercegovina.
Odobrilo Ministarstvo zdravstva F BiH.
Riješenje broj: 03–37–4829/14 od 12.09.2014.
Kontakt: +387 30 515 005

 

 

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top