Kondrovit complex kapsule

Email
Doprinosi oporavku zglobnih struktura

KONDROVIT COMPLEX kapsule

Dijetetski proizvod, dodatak prehrani s namjenom

Doprinosi oporavku zglobnih struktura

Sastav: Svaka kapsula sadrži 500 mg glukozamin sulfata i 150 mg kondroitin sulfata.

Osobine i namjena: Funkcija zglobnih struktura našeg tijela ovisi o stanju hrskavica, tetiva, ligamenata te zglobne tekućine.

U normalnim okolnostima hrskavica zgloba neprestano se troši ali i obnavlja. Ukoliko u ovom procesu dođe do neravnoteže, tj ako je obnavljanje hrskavice sporije od njezinog trošenja, nastaje artroza (propadanje hrskavice). Bolest se pojavljuje najčešće nakon četrdesete godine života, a može zahvatiti bilo koji zglob.

Glukozamin i kondroitin se prirodno sintetiziraju u organizmu nakon čega učestvuju u održavanju i izgradnji zdravog zglobnog tkiva. Oni su primarne komponente proteoglikana koji su osnova za sintezu kolagena. Imaju osobinu da na sebe vežu znatne količine vode čime se stvara viskozni sloj koji djeluje kao lubrikant (umanjuje efekte trenja). Ovaj sloj istovremeno amortizira i štiti hrskavicu, jačajući fleksibilnost, odskočnost i otpornost na kompresiju. Osim toga glukozamin inhibira degradaciju proteoglikana i stimulira njihovu sintezu. Istovremenom primjenom glukozamina i kondroitina moguće je poboljšati oporavak zglobnih struktura te ublažiti bolna stanja uzrokovana njihovim propadanjem. Zbog toga se KONDROVIT kompleks kapsule kao dodatak prehrani preporučuju kod degenerativnih i reumatskih promjena na zglobovima, kod otežane pokretljivosti zglobova te kod sportskih i drugih ozljeda i trauma.

Doziranje i način primjene:

Proizvod se uzima 2 puta na dan po 1 kapsula uz jelo.

Posebna upozorenja:

Proizvod ne trebaju uzimati osobe koje su alergične na komponente proizvoda. Osobe koje boluju od dijabetesa trebaju se prije uzimanja pripravka s kondroitinom i glukozaminom posavjetovati s liječnikom. Čuvati van dohvata djece.

Pakovanje:

Kutija sa 45 kapsula.

Način čuvanja:

Čuvati na suhom mjestu pri temperaturi do 25°C.

Broj serije i rok upotrebe:

Otisnuti na ambalaži.

Proizvođač:

Pharmamed d.o.o. Dolac na Lašvi bb

Kontakti

  • Email info@pharmamed.ba
  • Telefon +387 30 515 005
  • Adresa Dolac na Lašvi bb 72270 Travnik BiH
Top